fredag 15 maj 2009

Ungdomsarbetslösheten ökar i hela landet.


Arbetslösheten stiger snabbt i Sverige, vår ungdomsarbetslöshet är bland den högsta i hela EU. Unga människor behöver kunna flytta hemifrån. Nu ökar bostadsbristen i stora delar av landet som hindrar unga människor att flytta hemifrån eller påbörja studier på universitet.
Arbetsförmedlingens statistik över registrerade arbetslösa visar för Örebro län en fortsatt stigande arbetslöshet och ett minskande antal nyanmälda lediga jobb. Ungdomarna är den grupp som drabbas hårdast av försämringen på arbetsmarknaden.
Antalet ungdomar i arbetslöshet och i program med aktivitetsstöd har ökat med nästan 1 400 personer i länet på ett år. Jobben är den viktigaste frågan för oss socialdemokrater. Vårt må är full sysselsättning. Vi står för en solidarisk arbetslinje som ger både plats och möjlighet till personlig utveckling för alla grupper i samhället.
Att ha en kompetens som är relevant på arbetsmarknaden är den bästa försäkring man kan ha mot arbetslöshet. Tillgången till utbildning under hela livet är nödvändig för att ta ett eget ansvar för sin utveckling och för att kunna byta yrkesspår under arbetslivet.
Att bekämpa arbetslösheten och stödja speciellt utsatta människor i samhället är och förblir socialdemokraternas prioritet nummer ett.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar