tisdag 26 maj 2009

EU kampanjaktiviteter





Tisdag 26 maj, full rulle dagens EU- kampanjaktiviteter började med att köra mot Nora, med mig min kollega Thomas Andersson från Kumla. Nora är den sköna vackra berömda staden mitt i Bergslagen. Vi parkerade bilen nere torget och började prata med passerande folk, roligt att träffa många glada pensionärer från Västmanland som var på besök i Nora. Nästa ställe blev Lindesberg efter att vi åt lunch på en grekisk restaurang. I tjusiga läckra Lindesberg väntade på oss partikamraterna Anders Ceder och Arnold Bengtsson, mellan ICA och Konsum hade vi spridit oss och det blev många intressanta samtal med passerande folk. Åter upplevde jag att folk är positiva till EU parlament valet. Efter 3 timmar prat och flygblad utdelning till passerande tog vi oss till ett bostadsområde i närheten för dörrknackning, folk som vi fick möjlighet att träffa är bestämda och flesta av dem tänker gå och rösta och framför allt de är glada att vi från S som påminna dem om EU P-Valmet 7 juni. Dagen avslutade att vi körde tillbaka mot Örebro.Ser fram emot morgondagen här i Örebro då väntar bostadsområdena Haga och Oxhagen






Ameer Sachet(S)

EU valrörelse igång






Europaparlament valet är en viktig mätare för oss socialdemokrater och vi tror att människor kommer att göra sin plikt att gå och rösta den 7 juni 2009.
Här i Örebro län har vi rivstartat idag måndag 25 maj med olika aktiviteter i hela länet.
Jag tillsammans med mina kollegor Matilda Ernkrans från Hallsberg och Thomas Andersson från Kumla var först i Karlskoga på förmiddag och rund två tiden åkte vi tillbaka till Örebro för att förbereda och sprida flygblad inför vår partiledare Mona Sahlins besök i Örebro. Många som satt och väntade på Mona Sahlin på Olof palms Torg. Tillsammans med Marita Ulvskog, Åsa Westlund, Göran Färm och vår lokal kandidat Lars-Erik Soting hade de engagerat folk som lyssnare på deras argument att vi socialdemokrater sätter jobben först och jobbkrisen ska mötas med investeringar för fler jobb, för bättre jobb och för gröna jobb. Sverige ska möta framtiden med kunskap och kompetens inte med låga löner och sämre arbetsvillkor. Dagen är inte slut än, efter att våra gäster lämnade Örebro hade jag tillsammans med Örebro S- oppositionsråden i Örebro Lena Baastad, Jonas Karlsson och Carina Dahl åkte vi till bostadsområdet Tybble för att avsluta dagen med dörrknackning som är en viktig uppgift som vi Sossar här i Örebro är vana vid, att få direkt kontakt med väljarna, lyssna och ta till oss deras synpunkter och förslag. Klockan blev åtta på kvällen och vi tyckte det blev en bra dag inför EU-valet den 7 juni.
Jag hoppas innerligen att fler än före valet ta sig till Vallokalerna eller poströsta.
Att använda rätten att rösta är det bland finaste plikt/möjlighet som en medborgare kan ha, och nu har alla chansen att bestämma vilka som kan bli våra representer i EU- parlamentet kommande femåren.
Ameer Sachet(S) Örebro