lördag 29 januari 2011

SJ tågen och Sverige som tigerekonomi

Sveriges politiker och Näringslivets toppar finns i Davos för att inhämta inspiration och informera omvärlden att Sverige räknas numera som tigerekonomi.
Men; tågen och SJ står stilla i Sverige, och om tågen går gör de det diskret och sakta, det är nämligen så att tågen måste bland annat vänta på mötande tåg, tågen ska dela med sig de lediga smala spåren, SJ vill att pendlare och andra resenärer förstå deras nya tolkning av ordet solidaritet, att i det kalla vädret, tågen ska vara solidariska och vänta på andra mötande tåg,
Trots allt jag älskar mitt land Sverige
Sist vill jag tacka, Gunvor och Helga att de har betalat sin TV-avgift

Frihetsrevolutionen i Egypten sprider sig i flera städer

Det demonstreras i Kairo, Alexandria, Suez, Ismailiya, Asyut, Aswan
Egyptiska folket revoltera mot regimen. Egyptiska kvinnor är med och demonstrerar för demokrati och frihet
Den värsta fiende som befolkningen i arabiska länder har att kämpa emot är deras egna regimer, och så även i Egypten.
En diktator tyrann kan inte ta ansvar för hela landet, minst 30 döda i Kairo, Suez och Alexandria i gårdagens upplopp i Egypten.
Den enda person som är ansvarig för egyptiska demonstranter har mist sina liv är president Mubarak, han har blod i sina egna händer, det är president Mubarak som beordrade att internet och mobiltrafiken stoppas helt i landet, det är han som beordrade polisen att slå hänsynslöst och med kraft mot fredliga demonstranter som vill ha bättre liv, framtid, frihet och demokrati.
Under 30 år styrde Hosni Mubarak landet med undantagslagar, ingen demokrati, hans styre gjorde majoriteten av egyptiska folket arbetslösa, unga människor saknar framtidstro att påverka sina egna liv, utan jobb och möjligheter, majoriteten av befolkningen betänkas som fattiga, och som vanligt kvinnor drabbas mest på alla plan. Militära regimen och dess tyrann i Egypten har inte många dagar kvar.
En diktator, en despot envåldshärskare en tyrann som styrt landet med järnhand sen 1981 förr eller senare bli tvungen att lämna makten.
Det lär bli fler länder i Mellanöstern som följer exemplet i Tunisien och i Egypten, vilket land härnäst som revoltera mot sin tyrann för framtiden visa.
Folkets vilja för demokrati och frihet kommer att segra.