onsdag 11 mars 2009

Regeringen alltid för sen

Det var i en kaxig stämning regeringen Reinfeldt tillträdde. Den var väl medveten om sitt goda utgångsläge. De svenska statsfinanserna var välskötta och tillväxten var god, sedan andra halvåret 2005 hade också jobben börjat komma. Rejäla skattesänkningar skulle kunna göras utan att välfärden stördes synbart. Skatter sänktes, mest för rika och höginkomsttagare, och en halv miljon människor tvingades ut från a-kassan.Läs hela akrikeln klicka HÄR
Läs aftonbladet ledarsidan HÄR

Den moderatledda regeringen misslyckades med arbetslinje.


Fler och fler deltidare tvingas säga upp sig på grund av kraftiga försämringar i a-kassa villkoren. Att deltidsarbetslösa tillråds att säga upp sig annars åker de ur arbetslöshetsförsäkringen är moderaternas politik som inte gynnar någon och inte i linje med arbetslinjen som moderaterna har gjort gällande att de vill prioritera och försvara.
Arbetsförmedlinen förutspår att arbetslösheten kommer att öka fortare än hitintills. Jag är mycket oroad över den skenande ungdomsarbetslösheten. Det som unga människor oroar sig mest för inför framtiden är just jobben och all bli arbetslös.
Sverige idag har sex gånger högre ungdomsarbetslöshet än övriga Europa. Sverige har även den snabbast ökande ungdomsarbetslösheten i Europa.
Vi föreslår stora utbildningsinvesteringar så att fler kan gå från deltidsjobb till heltid. Fler Yrkesutbildningar, vidareutbildningar och utbildningsvikariat i offentlig sektor måste tillkomma i den allvarliga jobbkrisen.
Den moderatledda regeringens arbetslinje är konstruerad enbart för högkonjunkturen därför är den i dag i platt fall.
Vi socialdemokrater har en annan politik än den moderatledda regeringen. Vi har alltid kämpat för en arbetslinje som tryggar både arbetstagare och företagare.
Ameer Sachet(S)