torsdag 28 maj 2009

Fortsatt EU-val aktiviteter i Örebro





Dagens aktiviteter för min del blev i Brickebacken först 3 timmar vid centrum i nere
Konsum, dela flygblad och information till passerande folk med små samtal om EU EU-valet 7 juni. Klockan fyra på eftermiddag spred vi oss ett gäng sossar i området för dörrknackning för att påminna boende i området att vi har med oss (S) partisekreterare Ibrahim Baylan.
Trots dåliga vädret, trotsade många regnet och kom, för att vara med och lyssna på IBBE
Han är på besök för att entusiasmera folk på plats inför EU parlamentsvalet budskapet är gå och rösta, rösta för ett rödare Europa, för jobben och kollektivavtalen.
Baylan fortsatte sen mot Varbergs för ytterliga intressanta samtal med väljarna där.

Musikalen på Mikaelskolan





Jag skulle inte orka sakna
Det händer positiva saker i den kommunala skolan här i Örebro.
Som föräldrar med många andra föräldrar var jag idag på Mikaelskolans och tittade på musikal ikväll. Den var mycket bra(prima) salen var fullsatt med vuxna som satt och tittade intensiv på ungdomarnas verk.
Årskurs 9 har under vårterminen jobbat med detta musikalprojekt, där min dotter var en av dem som skrev manuset. Musikalen handlade om fyra gäng (Nördar, Fjortisar, Hip-hopare och Emos) som alla är mycket olika. I dagens samhälle är de fiender, men under musikalens gång börjar de acceptera varandra. Musikalen handlar mycket om respekt och jämställdhet. Ingen ska behöva tryckas ner bara för att de ser ut eller är på ett speciellt sätt. De hade även blandat in en smula homosexualitet i manuset vilket skådespelarna modigt spelar upp.
För mer information gå in på:
http://www.123minsida.se/mikaelskolan