lördag 14 mars 2009

Nu smäller det!



Det stora schlaget Melodifestival 2009 Finalen i Globen
Vad gör vi nästa lördag tomheten sveper in över Sverige, saknaden är total men nu är det idag som gäller och kl. 20.00 smäller det. Står slaget om Sveriges bästa schlager. Gatorna ligger tomma och ödsliga. Spänningen är olidlig. Några av oss kommer att somna med sorg i hjärtat och imorgon är ingenting sig likt. Andra kommer att fira i champagne och hembränt.
Olika favoriter splittrar familjer. Kulturknuttar suckar inget mörkt svårt drama på SVT. Våndan är stor. Vem ska jag lägga min röst på. Ska jag välja EMD tuffa pojkarna i frack eller ska jag lägga min röst på något mera klassiskt det vill säga Malina "La Voix" kanske är Molly den jag slutligen faller för. När det verkligen gäller i den slutliga finalen när vi ska tampas med Georgier och Turkar och ett och annat monster från Finland är jag lika övertygad, som varje år om att Sverige kommer att vinna. Jag litar stenhårt på att Danmark och Norge rösta på oss. Det är trösterikt. På måndag kan jag börja längta efter nästa melodifestival och räkna dagarna, där emellan kommer brollopetsförberedelserna. Tack svenska kungahuset.
Läs Vad läsarna tror HÄR eller HÄR eller HÄR

Politik och Svenskt Nringsliv

Som socialdemokrat och riksdagsledamot har jag bra samarbete med Svenskt Näringsliv. Anneli Sirsjö och Karl Hulterström från regionkontoret i Örebro hjälper till att ordna besök hos intressanta företag här hemma i Örebro län men även i närliggande län. I februari var jag hos Carlsson Industriservice i Nora företaget sysslar med service av andra företags produktionsanläggningar inom livsmedelsindustrin samt en hel del legotillverkning. Under samma månad har gjort besök hos IT-gymnasiet, där rektorn gav mig en bild om skolans organisation, lärarlag och elevernas vardag i skolan.
Igår fredag 13/mars var jag på mycket intressanta besök i Uppsala. Först var Ångström Aerospace som nyligen tog plats som ett världsledande rymd teknikföretag. Ångström Aerospaces unika 3D-elekotronikpackningsteknik som används på Spirite-Sat. Finns grund även för andra marknader bl.a. Telecom och biomedicinska tillämpningar. Det andra besöket var hos Seabased AB som utvecklar produkter och system för energiutvinning ur havsvågor s.k. vågkraft. Vågenergi kan få stor betydelse för Sveriges och andra länder i världens elproduktion, genom den stora energitillgången, den låga kostnaden och de positiva konsekvenserna för miljön(inga utsläpp).

Sverige behöver fler företag både inom de traditionella branscher men också inom de nya innovativa företagen. Det gäller att våga satsa. Det krävs politiska beslut, som långsiktigt leda till minskning av den trögheten i systemen från idén/implementering till kommersiella fasen.
Genom tidigareläggning av investeringar,genom att investera i kunskap forskning och utveckling kan Sverige gå stärkt ur krisen och på så sätt få vi fler företag att växa i landet.
Ameer Sachet(S)