söndag 10 januari 2010

Sverige måste stödja migrantarbetarna i hela världen


Sverige har ett ansvar. vi kan verka för bättre villkor för världens mingrantarbetare.
Migrantarbetare i Gulfstaterna lever ofta under eländiga förhållanden. EU har nu en chans att påverka arbetsförhållandena genom förhandlingarna om ett frihandelsavtal med Gulfstaterna. EU bör ställa hårda villkor på förbättringar av mänskliga rättigheter och arbetsvillkor.
Globaliseringen har skapat en omfattande arbetskraftsmigration i hela världen. Det är inte bara till den gamla industrivärlden Europa, Nordamerika och Japan som migrantarbetare i dag rör sig. Mindre känt är den omfattande arbetskraftsmigrationen från Sydasien till de oljerika Gulfstaterna (Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar, Saudiarabien och Förenade Arabemiraten), uppskattningsvis cirka tio miljoner. Utöver migranterna från Sydasien finns i Gulfstaterna några miljoner ytterligare arbetare från andra stater som Iran, Turkiet och de fattigare arabstaterna.
Migrantarbetarnas situation:Gästarbetarnas eländiga situation har uppmärksammats den senaste tiden, men det är få förbättringar har skett. Tvärtom består särbehandlingen samtidigt som många tvingas hem som en följd av den ekonomiska lågkonjunkturen. Migrantarbetarna lever ibland under både moderna, kapitalistiska förhållanden och förhållanden som påminner om feodaltiden. Många arbetar under alltifrån osäkra anställningsvillkor med låg lön till de med rena slavliknande kontrakt.
Ofta anländer de som skuldsatta till olika rekryteringsagenter och får vid ankomsten underteckna avtal som ger dem lägre ersättningar än vad som ursprungligen förespeglats. Pass konfiskeras och migrantarbetaren knyts till en arbetsgivare utan möjlighet att byta eller ifrågasätta dennes tillhandahållande av bostad, lön och sjukvård.
Brist på mänskliga rättigheter:Demokrati och mänskliga rättigheter är främmande i flera av dessa länder, det saknas fackföreningar och respekt för fackliga rättigheter. Gulfstaterna är också patriarkala samhällen där sexuella trakasserier och våld mot migrantarbetande hembiträden, förefaller frekvent förekommande. Den officiella tolkningen av Islam formas ibland till en ursäkt för varför kvinnor och särskilt kvinnor av annan etnicitet och religion kan förtryckas och utnyttjas.Respekt för de mänskliga rättigheterna, inklusive de fackliga, är en viktig utrikespolitisk prioritering för Sverige och för EU. Bristen på demokrati, mänskliga rättigheter och jämställdheten är stor i Gulfstaterna. Kränkningar sker löpande och ständigt. I såväl FN-rapporter som i en "skuggrapport" skriven av en rad internationella människorättsorganisationer noteras såväl fortsatt problem, bland annat vad gäller migrationsarbetarnas situation, till exempel saknaden av lagstadgade minimilöner och brist på kunskaper rörande mänskliga rättigheter.
Den svenska exporten till Gulfregionen är viktig och har stor potential. Länderna är intresserade av att investera i Sverige. Sveriges frihandel och ökat handelsutbyte är central för tillväxt och utvecklig, den leder också till utbyte av idéer och åsikter som bidrar till en tryggare och mer välmående värld. Så låter det varje gång man fråga ansvariga ministrar om de mänskliga rättigheterna i dessa länder. Frågan är, trygghet och utveckling för vilka?
EU måste ställa hårda villkor:EU har i avsikt är att slutföra förhandlingarna om ett frihandelsavtal mellan EU och Gulfstaterna. Jag tycker att en rimlig svensk position vore att EU ska ställa hårda villkor på förbättringar inom mänskliga rättigheter för både medborgarna och migrantarbetarna i Gulfstaterna.
Frihandel får inte bygga på en brutal utnyttjande av arbetskraften efter tvångsmässiga arbetsförhållanden upprätthållna av enväldiga regimer. Migrationsarbetarnas mänskliga rättigheter och sociala villkor måste på allvar in i de handelspolitiska diskussionerna Principerna i FN:s Global Compact och OECD:s riktlinjer för multinationella företag måste hållas.
Tanken med initiativet Global Compact är att göra nationella som internationella företag uppmärksam på och ta ett aktivt ansvar för tio internationellt erkända principer inom fyra områden: mänskliga rättigheter, arbetsrätt, miljö och bekämpning av korruption.
Företagens ansvar ska inte bara bidra till att skapa arbeten och tillväxt utan också gynna en hållbar social och miljömässig utveckling.
ILO:s åtta konventioner:Det som också krävs är att fler länder som Gulfstaterna ratificerar, officiellt och för staten bindande godkänner ILO:s åtta konventioner om grundläggande rättigheter för arbetstagare. Konventioner som bl.a. förbjuder tvångsarbete, barnarbete och könsdiskriminering samt skyddar rätten till organisering och att sluta kollektivavtal.
Sverige ska vara ett "arbetsrättsparadis" som ska verka inom ramen för det internationella samfund, inom FN och inom EU för att missförhållanden för arbetare avskaffas. Oavsett i vilket land arbetsplatsen ligger och oavsett arbetarnas nationella tillhörighet.