söndag 12 april 2009

Satsa på livslångt lärande


Samhällets behov av utbildad arbetskraft kommer inte att lösas genom att nya låglönejobb skapas. Den kompetens som kan utveckla svensk ekonomi skapas genom en möjlighet till fortsatt bred vuxenutbildning och kompetensutveckling. Genom att göra det lättare att omskola sig till nytt jobb, genom att rusta dem som står längst från ett jobb och genom att satsa på den arbetslediga kapaciteten som finns i landet får vi fungerande arbetsmarknad.
Tidigare socialdemokratiska regeringar har under lång tid byggt ut vuxenutbildningen på olika sätt. Många av dessa insatser har nu den borgerliga regeringen avvecklat, vilket märks idag på människors möjlighet att studera vidare har blivit betydligt svårare.
Sverige som nation har allt att vinna på att fler lär mer. Därför har vi socialdemokrater en politik att särskilt stimulera dem som har kort utbildning. Det kommer alltid att finnas människor som av olika skäl behöver fylla igen kunskapsluckor i vuxen ålder. Därför är det självklart att alla ska få mer än en chans att skaffa sig de kunskaper som behövs för att kunna vara efterfrågad på arbetsmarknaden. Att satsa rejält på vuxenutbildning är ett av de mest effektiva sätten att bryta kunskapsklyftor mellan människor och att minska segregationen.
En sådan politik är av helt avgörande betydelse i vårt moderna samhället. En politik som gynnar arbetslinjen.
Ameer Sachet(S)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar