lördag 12 februari 2011

Arabiska halvön blir kyrkogård för despoter


Otrygga personer kan inte dela med sig makt. I den kategorin placeras alla tyranner i Mellanöstern. Arabländernas diktatorer faller som käglor och arabiska halvön har blivit en kyrkogård för före detta tyranner. En växande marknad som sköts och styrs av monarker i området.
Saudiarabien tog emot Tunisiens diktator Bin Ali, och nu välkomnar Förenade Arabemiraten Egyptens envåldshärskare Mubarak. När despoterna drivs ut från sina hemländer, tar de med sig folkets tillgångar, en förmögenhet i miljardklassen.
Shariaregimer tar emot de nya miljardärerna med öppna armar. Här råder super kapitalismen med möjligheten till stora investeringar.
Mänskliga rättigheter existerar inte. Medborgarna blir halshuggna vid minsta avvikelse mot den s.k. religiösa moralen. En beprövad metod för att kuva folket till tystnad.
I dessa länder är utländskt slavarbete mer regel än undantag,kvinnliga hembiträden blir sexuellt utnyttjade och våldtas. Ordning och reda. Allt sker i Sharialagarnas namn.
Medan den politiska omvandlingen pågår i Tunisien och Egypten, fnyser regimen i Iran och uppmanar folket i dessa länder att inrätta en tyrannisk Islamisk regim i stil med den som finns i Teheran. Budskapet från mullorna i Iran är idiotiskt.
Den stolliga iraniska regimen har verkligen missat poängen varför folken i Tunisien och Egypten revolterar. Ungdomarna ropar på frihet, jämställdhet, mänskliga rättigheter och demokrati inte på ytterliga en ny diktator med s.k. Sharialagar.
Tyranner som inte tillåter fria media och öppen kommunikation bland folket är fega. De är rädda för det fria ordet, och de är medvetna om att det fria ordet innebär den politiska döden för dem.
Demokratirörelsen växer i Mellanöstern. Fler är på väg att möta samma öde som Egyptens Mubarak och Tunisiens Bin Ali. En psykologisk barriär brotten. Lavinen är i rullning. Vem som står på tur, är det ingen som vet idag.
Oavsett vad de heter och vilka kläder de bär, tillhör diktatorer samma sjuka släkte. De fördärvar sitt eget folk. De är professionella på att strypa medborgliga rättigheter och demoralisera all opposition i sina länder.
De är ute efter att behålla makten till varje bris som helst. Ingenting annat duger än den totala makten.
Somliga försöker vara kreativa, genom att hävda släktskap med profeten Muhammed. De tror att deras status kan höjas hos folket. Är man en despot, blir man inte bättre än så, vem man än släkt med.
Nu gäller det för västvärlden (EU och USA) att stödja den demokratiska utvecklingen i Mellanöstern, sluta sälja vapen åt tyranner, och börja ställa krav. Respekt för mänskliga rättigheter och fria media är grunden för en fungerande solidarisk och fredlig värld.
Tärningen är kastad, En ny epok har inlett i Mellanöstern. Ingen kan stoppa folkets kamp för demokrati och rättvisa. År 2011 kan bli epilogen för fler tyranner i Mellanöstern. Deras kyrkogård blir Arabiska halvön. Det gäller att försäkra sig om en schyst plats där.
Ameer Sachet(s) socialdemokrat Örebro

0 kommentarer:

Skicka en kommentar