tisdag 1 februari 2011

Turkiet måste se misären och diskriminering på sin egen plan

Det är bra att vissa politiker är tydliga i sin kritik mot egyptiska presidenten Hosni Mubarak och hans diktatoriska regim. Turkiets premiärminister Recep Tayyip Erdogan uppmanar Hosni Mubarak att bemöta det egyptiska folkets krav på förändringar. Bemöt folkets önskan om förändringar utan att tveka, sade Erdogan i ett tal i parlamentet i Ankara.
Det märkliga är att minoriteter i Turkiet är förtryckta, de har ropat på förändring i decennier utan nämnvärd framsteg, minoriteter som kurder, syrianer och andra kristna grupper har kämpat för sina rättigheter för ett demokratisk Turkiet som respektera de mänskliga rättigheter, men resultatet uteblev.
Varför hör inte Turkiets premiärminister Erdogan minoriteternas rop på demokratisk förändring i sitt eget land? Hur länge ska han försvara de skamfyllda lagar, som exempel kan nämnas, ingen för driva politik kampanj på ett annat språk än turkiska, och undervisningen i skolor sker bara på turkiska. Varför vägrar Erdogan se den missär som har drabbat den fattiga befolkningen i sydöstra Turkiet, och hur ställer han sig till fria demokratiska fackliga organisationer i landet.
Det är dags för Turkiets premiärminister Erdogan att se misären och höra ropen på förändring i sitt eget land utan att tveka. En demokrat ska försvara de demokratiska universella principer båda på hemmaplan och i andra länder

0 kommentarer:

Skicka en kommentar