onsdag 23 februari 2011

Folkupproren bredder ut sig i MellanösternNär folket i Libyen demonstrerar mot Khadaffi, är Irans envåldshärskare Ahmadinejad för yttrandefrihet, han säger till Khadaffi; låt folket tala, vara fria, bestämma sig för att uttrycka sin åsikt. Diktartorn i Iran spelar pajas, en hycklare som förbluffar bara sig själv och de intelligensbefriade mullorna i Iran.
Protesterna i Iran mötts med våld, civila och studenter blir torterade, skjutna till döds, tusentals sitter inspärrade hos säkerhetsstyrkor, flesta av frihetskamper blir avrättade utan rättegångar, och livstidsfängelse är en vanlig påföljd för många.
Ahmadinejad satt oppositionsledare i husarrest, stängde av internet, tillåter inte TV satellitkanaler i landet, och inga journalister får bevaka fritt skeenden i landet.
Det är inget tvivel om att världen bevittnar omdaningar av historia i Mellanöstern och Nordafrika, att folk kan resa sig mot sina tyranner och störta de, är ett faktum båda i Tunisien och i Egypten, och fler länder i området lär följer efter, frågan är inte om dessa diktatorer faller utan när och hur fort trillar de från sina egna maktstolar.
Folkliga missnöjet i Mellanöstern blir allt större och bredder ut sig, möjligen länder som Iran, Sudan, Syrien, och Saudiarabien står på tur. Tyranner kan inte fly verkligheten, en verklighet som kommit ifatt de.
Målet för folkupproren är att bli av med deras despoter och inrätta anständiga demokratiska styren. Att få till stånd moderna grundlager, bort ifrån sharialager och invecklade stam/ klan tänkande. Grundlager som respekterar mänskliga rättigheter och alla människor likavärde.
Till alla despoter runt om i världen vill jag säga; om du känner dig dum och omdömeslös? det är inte kört än. Du kan få hjälp hos en psykolog/psykiatriker, helt enkelt att gå i terapi. Om du lyssnar snällt! kan du bli mänskligare.
Ameer Sachet(s)socialdemokrat Örebro

0 kommentarer:

Skicka en kommentar