tisdag 24 mars 2009

Den borgerliga politiken är flummig


Ett fel inträffade i skapandet av en felrapport Error
Den borgerliga politiken är flummig, dvs. intellektuellt oredig enligt(SAOL)
De drastiska försämringar som den moderatledda regeringen har beslutat om inom arbetsmarknadspolitiken, har lett till bl. a. att en halv miljon lämnat a-kassan.
Enorma skattesänkningar för de som tjänar mest, betalas idag av grupper i samhället som har ytterst små ekonomiska marginaler. Bland dessa kan nämnas pensionärer, sjukskrivna och arbetslösa. Med stigande arbetslöshet (nu på 8 procent) blir köarna till socialkontoren i kommunerna längre och längre. Borgs vargavinter drabbar de mest utsatta människorna i samhället. Medan rika med stora resurser får sina årliga miljarder i skattesänkningar.

Att medvetet inte vidta nödvändiga åtgärder, som krävs för att lindra jobbkrisen i landet, är en flummig politik som har sina rötter i den gamla högern. Det är häpnadsväckande att låta den offentliga välfärdssektorn bära hela ansvaret utan statlig hjälp. Det är samma orediga regering som beslutat om felaktiga skattesänkningar, som gör att både kommun och landsting har betydlig mindre resurser till välfärden. Regeringen bortser från det allvarliga läget.
Den visar passivitet och ointresse gentemot kommuner och landsting som bär en tung börda. Om inget görs kommer situationen att förvärras till social och mänsklig misär.
Jag som socialdemokrat utgår ifrån att i politiken är människor i centrum och inte kapitalet. Människorna är Sveriges största tillgång.
Jag och hundratusenstals socialdemokrater vill slå vakt om och utveckla den svenska modellen som har sina rötter och ideologi i arbetarerörelsen.
Det är viktigt att bevara och bygga ut den trygghet som utgör grunden för framtidstro. Med socialdemokratisk politik som ser människorna som den viktigaste resursen kan vi möta dagens och morgondagens utmaningar tillsammans.
Det är skillnad mellan oss socialdemokrater, det äkta arbetarpartiet med rötter i svenska arbetarrörelsen och högern(nya moderaterna)som gärna framstå som det nya arbetarpartiet.
De ändringar som görs av den moderatledda regeringen, är inga reformer som gagnar flertalet svenskar.
Den moderatledda regeringens politik är flummig och håller på att göra Sverige till ett USA som USA inte vill ha själva, som Obama har fått mandat att reformera till förmån för sociala förbättringar och ett mer jämlikt och människligt samhälle.
Vår historia visar att högern i Sverige har röstat emot alla de sociala reformer som vi socialdemokrater lagt fram.
Högern(gamla/nya moderater) har röstat mot allmän och lika rösträtt 1918/21, mot 8 timmars arbetsdag 1919, mot folkskola för alla barn 1927, mot statlig sjukpenning 1931, mot moderskapsunderstöd 1931, mot två veckors semester 1938, mot allmänna barnbidrag 1948, mot allmänna tjänstepension 1960. mot fyra veckors semester 1963, mot lag om anställningstrygghet 1974, listan kan göras längre.
Högerns flummiga påhitt att kalla sig nya arbetarpartiet är en intellektuellt härdsmälta som strider både mot historien och politiska fakta.
Ameer Sachet(S)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar