fredag 27 februari 2009

NYHETER NYHETER NYHETER

Den borgerliga regeringen har lagt sin höstbudget .
Med hänvisning till innehållet i budgeten, oavsett vad som inträffar i landet, tänker den borgerliga regeringen inte göra mer ekonomiskt.
Att rädda fordonsindustrin som förblöder är inte aktuellt för regeringen.
Arbetslösheten har hitintills ökat som en följd av personalminskningar i den privata sektorn. I en andra våg kommer nu uppsägningar inom den offentliga sektorn då ekonomin för kommuner och landsting kraftigt försämras.
Många kommuner i Örebro län har svag ekonomi. Osäkerheten kring den framtida ekonomiska utvecklingen är enorm. För varje ny skatteprognos som kommunerna gör tvingas man revidera intäktssidan.
Lågkonjunkturen slår redan hårt mot länen. Örebro län ligger tvåa i landet när det gäller antal varslade. När folk blir av med jobben betalar de mindre skatt och då sjunker skatteintäkterna.

Om kommunerna och landsting ska slippa tvingas lösa sina ekonomiska problem genom personalneddragningar måste regeringen skjuta in pengar till offentlig sektor.
För att kunna komma tillrätta med det akuta ekonomiska läget behöver vi satsa åtskilliga miljarder kronor extra i form av höjda statsbidrag till kommuner och landsting.

För oss jobbfrågan är akut och därför viktigast. Hur vill den borgerliga regeringen möta problemet med ökad arbetslöshet och därmed lägre skatteintäkter.
Vi socialdemokrater vill investera Sverige ur jobbkrisen.
Tror den borgerliga regeringen att vi kan blunda oss ur krisen?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar